Jdi na obsah Jdi na menu

2018 Soutěž pro JPO "Vteřiny pro život"

Soutěž jednotek požární ochrany

VTEŘINY PRO ŽIVOT“

119_3734.jpg

    V neděli 15. dubna 2018 proběhl za hasičskou zbrojnicí   v Chlumíně již 2. ročník soutěže hasičských jednotek „Vteřiny   pro život“. Tato soutěž je výborným nástrojem jak si mohou   členové jednotek nacvičit a osvojit základní dovednosti a   pravidla zásahů dle tzv. Bojového řádu, které by měl každý   zasahující hasič znát a dodržovat je při každém zásahu, např.   při hašení požárů domů. Je však politování hodné, že se do   tohoto měření připravenosti jednotek hasičů hlásí velmi málo jednotek. Letos k tomuto klání dostali odvahu pouze jednotky z Chlumína a Libiše. To nám však náladu ani odhodlání nepokazilo. Obě jednotky si vyzkoušely, kam sahají nejen jejich dovednosti, ale i fyzické síly. Našly se při jejich výkonech samozřejmě i chyby, ale právě proto je tato soutěž, abychom je odhalili a poučili se z nich.

   Soutěž se skládá ze dvou disciplín. První se zabývá rychlým a správným převlečením do zásahové výstroje a určení technických prostředků používaných k zásahům. Druhá disciplína je praktické provedení požárního útoku podle pravidel bojového řádu jednotek požární ochrany. Tato disciplína je doplněná záchranou zraněné osoby z prostoru požáru a její následná resuscitace. Za porušení pravidel udělují rozhodčí časové srážky a jednotka s nejkratším časem v soutěži vítězí. Jména všech členů vítězné jednotky jsou po každém ročníku uvedena na putovním poháru. Každý z členů prvních třech jednotek získává svou medaili a jednotky kromě pohárů i hodnotné ceny.

   Budeme věřit, že v roce 2019 získá více jednotek odvahu přihlásit se do soutěže Vteřiny pro život, a že otestují své schopnosti a fyzickou odolnost. Gratulujeme JPO Libiš k jejich letošnímu vítězství a už nyní se těšíme na 3. ročník.

Radek Douša, velitel družstva JSDH Chlumín a starosta SDH Chlumín

 

Náhledy fotografií ze složky Soutěž JPO Vteřiny pro život 2018

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář