Jdi na obsah Jdi na menu

Mladí hasiči

soptik.jpg   

    

    

 

Materiály pro mladé hasiče     

 

   Mladým hasičem (MH) je hasič ve věku od 5 do 18 let ( SDH Chlumín nabírá děti až od 6 let na svých občasných náborových akcích). Mladý hasič je členem spolku Sboru dobrovolných hasičů (SDH) Chlumín. SDH Chlumín je pobočným spolkem Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska (SH ČMS). V oddílu mladých hasičů SDH Chlumín působí Rada mladých hasičů, která zastupuje a hájí zájmy MH směrem k výboru (vedení) SDH Chlumín. Do Rady mladých hasičů si MH volí své zástupce.

   Na svých schůzkách se MH vzdělávají, trénují požární sport, hrají hry, skládají odborné zkoušky, připravují se na společenské akce, jezdí na hasičské soutěže i na výlety.

UPOZORNĚNÍ pro rodiče a zájemce:  

Mladí hasiči nejsou mateřskou školkou ani koutek na hlídání dětí !!!

  Schůzky se konají pravidelně ve čtvrtek odpoledne, v období školního roku a vybraní mladí hasiči mají občas i speciální tréninky, převážně před některými soutěžemi. Několikrát do roka jezdí vybraní MH na hasičské soutěže po okrese Mělník.

   Na soutěže skládáme družstva pouze z těch mladých hasičů, kteří splňují potřebnou úroveň výkonnosti, spolehlivosti, ukázněnosti a nadšení pro požární sport !!! 

   Kromě plnění svých hasičských povinností se mladí hasiči zúčastňují v průběhu roku i mnoha společenských akcí v obci Chlumín pořádané SDH Chlumín. Během letních prázdnin organizujeme pro MH oblíbené hasičské soustředění u hasičské zbrojnice (soustředění MH).

  Celoroční úsilí mladých hasičů vždy zhodnotíme na Výroční valné hromadě SDH Chlumín, kde mají mladí hasiči také svůj prostor. VVH se koná vždy na konci ledna.

Schůzky mladých hasičů:

  Mladší MH (děti ve věku od 6 do 11 let), starší MH (děti ve věku od 12 do 15 let) dorost MH (děti ve věku od 16 do 18 let) se schází ve čtvrtek od 17:10 do 18:50 hodin.

  O mladé hasiče se stará tým proškolených instruktorů :

Alena Hodysová, vedoucí mladých hasičů

Jana Adamčíková, instruktor

Eliška Bauerová, instruktor

Markéta Šimonová, instruktor