Jdi na obsah Jdi na menu

2019 Výlet Mladých hasičů na Zbirožské Tatrování

imag4111.jpg    Mladí hasiči z Chlumína mají nejraději výlety. Potvrdili to 25. května 2019, kdy   se vlakem vydali do obce Zbiroh. Toho dne se tam konala velká hasičská akce   ,,Zbirožské hasičské Tatrování“. Na této akci vystavovala chlumínská hasičská   jednotka svou Tatru T148.

  Vlak nás vyklopil v krásné krajině u obce Kařez. Dopravu z Kařezu do Zbiroha zajistili naši hasiči z JSDH. Než jsme však zavítali na samotné tatrování, důkladně jsme si prohlédli Zbiroh a okolí. Pomohla nám k tomu orientační hra místního infocentra ,,HLEDAČKA ZBIROŽSKÁ SOKOLOVNA a dál po stopách zbirožské manufakturní a továrenské výroby“. Všechny úkoly a hádanky jsme úspěšně splnili a vyluštili. Škoda jen, že toho dne byl zámek Zbiroh z důvodu svatby uzavřen pro veřejnost. Pro nás je to důvod se sem někdy zase vrátit.

  Nyní už jsme plni očekávání došli na zmíněnou akci „Zbirožské hasičské tatrování“. Je obrovská výstava hasičské techniky, které vévodí značka Tatra. Viděli jsme mnoho nádherných veteránů, o které se jejich majitelé opravdu s láskou starají. K vidění bylo mnoho ukázek práce hasičů, policistů i záchranářů. Největším lákadlem pro naše mladé hasiče byl simulátor dopravních nehod, kdy se automobil s celou posádkou otáčel kolem své podélné osy a pasažéři si mohli vyzkoušet jaké to je sedět v autě hlavou dolů. Parádní podívanou bylo i mistrovství ČR ve výměně kola u Tatry 815, kde padaly úctyhodné rekordy. Zkuste si vyměnit 160kg vážící kolo za 4 minuty 11 vteřin a 19 setin. Neskutečné, ale můžeme to potvrdit. Krásnou soutěží byla i volba Miss Tatra mezi vystavenými hasičskými cisternami, ve které mohli hlasovat všichni návštěvníci tatrování. O titul Miss se naše Tatra T148 utkala mimo jiné i s Tatrou T815 ,,dobráků z Neratovic“.  Titul Miss TATRA 2019 získala cisternová zodolněná stříkačka tzv. TITÁN z HZS ČR, která se divákům Tatrování představila i v dynamické ukázce.

 

  Krásný květnový den se naplnil a my, již značně unaveni, pospíchali na vlak a hurá zpět domů.

 

                                                                                                                  Kolektiv Mladých hasičů SDH Chlumín

logo-msmt.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář